Intel NUC - hassio

A home assistant közös kapcsolódási pontot teremt a különböző gyártó által készült okos eszköz között. Ezt a gyártók által programozott kapcsolódási kiegészítővel oldja meg, a végeredmény pedig egy vezérlő felület az össze vezérelni kívánt eszköznek, így a myIO vezérlőjének is, akár a google assistantnak vagy alexanak, amivel a home assistantal vezérelt eszközök hang alapú vezérlésére is lehetőségünk nyílik.

intel nuc hassio

Jelen cikkünkben a home assistant kiszolgálására kialakított linux alapú operációs rendszert a hassio-t fogjuk Intel NUC mini PC-n használni. Ehhez a mini PC szériához a home assistantnál adtak ki lemez képfájlt, így ezt a gép merevlemezére helyezve már egy működő home assistanthoz jutunk. Még a NUC alapbeállításai előtt érdemes elindítani ennek a képfájlnak a letöltését gépünkre. Lássuk ennek a menetét.

Az Intel NUC család tagjai kis fogyasztású és kis méretű asztali számítógépek. Ezek között megtalálhatóak a csekély tudású és az irodai asztali gépet kiváltani képes típus is. A home assistant működéséhez nem szükséges igen komoly számítási kapacitás, így egy egyszerűbb gép is megfelelő. Ezt a családot is azért preferáljuk, mert külön támogatást kapott a home assistantnál. A gép használatához bele kell helyezni a memóriát és a merevlemezt, ennek menetére cikkünk nem tér ki.

Ha az előző lépések megtörténtek vagyis a képfájl felkerült a mini PC-nk merevlemezére, ami a memóriával együtt a gépben van, valamint a BIOS beállításokat is megtettük. Akkor már nincs más dolgunk, mint internetet és áramot biztosítani a gépnek és bekapcsolni. Ilyenkor már nem lesz szükségünk billentyűre, egérre és monitorra a mini PC-n.

Feliratkozás myIO SmartHome tartalomért.

Nincs levélszemét küldés!

Shopping Basket