myIO-Hardware

Jelenleg két féle megoldást ajánlunk a vezérlő egység kivitelezésére. Az egyik egy DIN sines a másik egy Rack szekrénybe (vagy méllyebb szerelőszekrénybe) szerelhető kivitel.

A myIO vezérlők alapvetően a vezérlő szoftvert tartalmazó mikrokontroller-re épített moduláris felépítésű alkatrészekből állnak. A fő termék maga a vezérlő szoftver egy ATMega 2560-as processzorba égetve. Ehhez csatlakoztathatók akár saját fejlesztésű kártyák, megoldások, akár az általunk javasolt bővítőkártyák. Ezek a kártyák azért lettek kifejlesztve, hogy könnyedén, biztonságosan ráköthesse ki- és bemeneteit (reléit, kapcsolóit…) a vezérlőre.

myIO Family
MyIO smarthome DIN touch slider

Ez a mikrokontrolleren található ATMega 2560 CPU a lelke a háznak. Ez tartalmazza az IO-Valet szoftvert beégetve. Éppen ezért a szoftver elválaszthatatlan részét képzi a kártyának, a processzor meghibásodása a szoftver elvesztését okozza!

A processzor meghibásodását túlfeszültség vagy statikus elektromosság okozza, éppen ezért fokozott körültekintéssel kell eljárni beüzemeléskor.

Ez a kártya egy Arduino MEGA 2560, Olasz gyártmány, gyakorlatilag a processzor lábai vannak szépen beforrasztva és kivezetve használható méretű csatlakozókra.

Ennek a vezérlőnek a cseréjével megoldható a szoftver frissítés, így az esetleges későbbi software csere könnyedén megoldható. A szoftverhez komplet leírás tartozik, ami tartalmazza a lábkiosztását is a mikrokontrollernek, így bárki (aki ért hozzá) könnyedén fejleszthet hozzá saját hardware-t.

Ezen alaktrész köré kell felépíteni a rendszert. Mindenki saját felelőségére használhatja a saját céljainak eléréséhez.

Ez a mikroelektronikai alkatrész segít testet ölteni a okos otthon lelkének (IO Valet). Kifejezetten azért lett kifejlesztve, hogy biztonsággal, könnyedén csatlakoztathatóak legyenek a további szükséges rendszer építő elemek.

 

Ez a DIN sines dobozba szerelhető kártya egy portbővítő modul.

Ez a mikroelektronikai alkatrész segít testet ölteni a okos otthon lelkének (IO Valet). Kifejezetten azért lett kifejlesztve, hogy biztonsággal, könnyedén csatlakoztathatóak legyenek a további szükséges rendszer építő elemek.

 

Ez egy 32 digitális ki- és bemenetet tartalmazó kártya. Ez a kártya teremt kapcsolatot a relék és a bemeneti eszközök, valamint a Controller kártya között.

Ez egy 12 PWM kimenetet tartalmazó kártya. Ez az alkatrész teremt kapcsolatot például a ledszalagokkal. A Controller kártya felöl érkező 5V-os PWM jelet erősíti a rákapcsolt feszültség szintüre.

myIO - Server

okosotthon-5143

A fenti alkatrészekből állítható össze egy myIO – Server. Ez a szerver tudja kiszolgálni a Router felöl érkező kéréseket, parancsokat (akár telefonról, tabletről, vagy számítógépről, vagy egyéb eszközről, a vezérlő nem foglalkozik azzal, hogy miről érkeznek a kérések).

A kártyák szalagkábellel, D-SUB csatlakozókkal kapcsolódnak egymáshoz, távtartókkal könnyedén egymáshoz rögzíthetőek és ezekhez a távtartókhoz könnyedén rögzíthetőek 3D nyomtatott szigetelő burkolatok igény szerint.

A szervert egy, vagy több külső tápegységgel kell ellátni (megfelelő tápegységek kiválasztása a rákötött relék, ledszalagok és egyéb perifériák feszültség és áramigényeinek megfelelően és az ide vonatkozó jogszabályok betartásával kell történjen).

A szerverhez kell csatlakoztatni a fogyasztókat kapcsoló reléket (kiválasztásuk a fogyasztók szükségeinek és az ide vonatkozó jogszabályok betartásával kell történjen), főkapcsoló reléket, a bemeneti NO/NC perifériákat (gombok, szenzorok…), a ledszalagokat, kisfeszültségű egyenáramú spot izzókat,  a pára- és hőszenzorokat, a fogyasztásmérő impulzus kimenetét és a routert.

myIO Family

Beállítás - Magyar nyelven

Ha minden be van kötve, jöhet a házikó beállítása. A legegyszerűbben egy tabletről, vagy laptopról tehetjük meg egy böngészőn keresztül (pl.firefox). A tablettel körbejárva  házban (kertben), egyesével beállítható minden bekötött periféria. Különösebb szakértelmet nem igényel, 1-2 óra alatt be lehet állítani, amiket később igény szerint módosíthat.

További információkért kérjen visszahívást:

Feliratkozás myIO SmartHome tartalomért.

Nincs levélszemét küldés!

Shopping Basket