Computherm

A myIO Server (IOValet 3.9) mostantól natívan támogatja a Computherm WiFi-s termosztátjait. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség internetkapcsolatra, felhőszolgáltatásra, Gateway-re stb.

A myIO és a Computherm

Sokszor nem megoldható a vezetékelés a szobák és a myIO Server között, például lakásban vagy házban történő utólagos fűtéskorszerűsítéskor, vagy egyszerűen túl sok munkával járna a vezetékelés kialakítása a burkolás, festés után. Amennyiben igény van falra szerelhető termosztátokra, amelyeken leolvasható a hőfok és az aktuális beállítás, ilyenkor tökéletes megoldást kínál a Computherm WiFi-s termosztát családja, amely falra szerelhető és asztalra helyezhető kivitelben is kapható. A falra szerelhető termosztáthoz padló vagy külső hőérzékelő is csatlakoztatható.

A myIO Server kiolvassa a termosztát által mért hőfokokat és úgy kezeli, mintha be lenne vezetékelve a központba. Így a szokásos komplex fűtési megoldások valósíthatóak meg.

Amennyiben a myIO Serveren valaki beállítást végez (kézzel, automatikusan, időzítve, alkalmazásról…), a myIO Server frissíti a termosztát értékét, és ugyanígy, ha a Computherm egységen állítja valaki a termosztát értékét, akkor a myIO Serveren is módosul az érték.

A myIO Server újraindításkor frissíti a Computherm termosztátokon található óra értékét.

Konfigurálás

Csatlakoztassa a Computherm termosztátot a WiFi-hálózathoz, amelyen a myIO Server is elérhető, majd nyissa meg a myIO Server Computherm oldalát (például: 192.168.1.170/computherm) admin vagy szerkesztői jogosultsággal.

A termosztátok

A jobb felső sarokban található Discovery (felderítés) gomb megnyomásával a myIO Server felderíti a WiFi-hálózaton található Computherm termosztátokat, majd néhány másodperc múlva a frissítés gomb megnyomásával kilistázza a talált eszközöket.

Az eszközökhöz tartozó bal oldali mező tartalmazza azokat az információkat, amelyek az eszközből kiolvasásra kerültek.

A jobb oldali mezőben az eszközhöz tartozó, a myIO Serveren lévő beállítások találhatóak, amelyek módosíthatóak.

Paraméterek beállítása

A paraméterek beállítása után nyomjunk a jobb felső sarokban található „Azonnali mentés” gombra. Így a myIO Server újraindítás után sem felejti el a beállításokat.
 
Ha valamelyik termosztát kikerül a rendszerből, vagy cserére kerül, az adott termosztáthoz tartozó törlés gomb segítségével eltávolítható, és helyére új termosztát konfigurálható.

A fűtés rendszer konfigurálása

A fenti paraméterek beállítása után a hőmérsékleti értékek meg fognak jelenni a myIO Server szenzorai között az adott ID-vel. Ezeket is el kell nevezni, például ‘nappali’, ‘nappali padló’, és a szokásos módon felhasználhatóak.

További információkat találhat itt.

Hogy is állunk?

Amennyiben kész a fűtés rendszerünk, a csatlakoztatott termosztátok értékei módosíthatóak és kiolvashatóak az összes myIO felületen. A myIO Server automatikusan szinkronizálja az értékeket.

 

További információkért hívjon a 06.30.9244.286-os telefonszámot, vagy kérjen visszahívást:

Feliratkozás myIO SmartHome tartalomért.

Nincs levélszemét küldés!

Shopping Basket