myIO Server
vezérlő

Egyszerű és költséghatékony megoldás

Aki építkezik, felújít nem árt, ha hosszútávon gondolkozik. Nem célszerű egy épületet generációkon át egy cégnek kiszolgáltatni. Ezért a myIO egy okos megoldás.

Ki- és bemenet vezérlő egység lakás és ház vezérlésre optimalizálva. Ezen keresztül könnyedén elérhetőek, beállíthatóak a ráköttött fogyasztók és bemenetek működése. Egyszerüen megvalósítható segítségével például a világítások, fűtés-hűtés, redőnyök stb… vezérlése, automatizálása egy böngészőn keresztül.

Elérhető 3. generációs vezérlőnk!
myIO Controller DUE

myIO Server 3

Főbb technikai jellemzők

myIO Controller MEGA

Főbb technikai jellemzők

Főbb program jellemzők

Csillagpontos Bekötés

A buszos, vagy vezeték nélküli megoldásokhoz képest, kicsit több kábelezés, kicsit több vésés, cserébe végeredményben egy egyszerűbb, így olcsóbb, lényegesen stabilabb és a későbbiekben (akár 20-30 év múlva)  is használható vezetékezés lesz a házban.

Relék

A relék kapcsolják az erősáramú fogyasztókat (lámpák, redőnyök, szivattyúk…), ezért a rákötött fogyasztó igényeinek és a jogszabályi előírásoknak megfelelő reléket kell építsen a rendszerébe. A myIO vezérlő számtalan relé típust tud vezérelni, nincsenek speciális igényei, így a költségeket alacsonyan tarthatja és nincs kiszolgáltatva egy gyártónak sem.

Perifériák

A legegyszerűbb bemeneti eszközök az NO-NC-s eszközök. Ami képes két vezetéket rövidre zárni, vagy megszakítani, az alkalmas bemenetnek. Például nyomógomb, mozgásérzékelő, nyitás érzékelő, alkony kapcsoló… Kedvére válogathat különböző desig-ok, gyártók között.

Tápegység

A szükséges tápegység(ek) kiválasztásánál figyelembe kell venni a szükséges feszültség és teljesítmény számításokat. A jelentős fogyasztást a relék, spot izzók, led szalagok szokták eredményezni. A myIO vezérlő kártya el van látva egy kisfeszültségű belső tápegységgel, így 7-35 VDC-ről üzemeltethető, fogyasztása jelentéktelen (kb 5-10W) . Érdemes szünetmentes tápegységet is fontolóra venni a kivitelezéskor.

Vezérlőszekrény

A vezérlőszekrény méretének kiválasztásakor, a helyszíni lehetőségek szabnak határt. Igazi művészet gusztusosan kis helyre sok alkatrészt beszorítani. Ideális esetben egy kb 1       m magas szellősen szerelhető Rack szekrényben kényelmesen elférhet az egész ház vezérlése, táppal, megszakítókkal, relékkel, sorkapcsokkal. Manapság elég olcsón beszerezhetőek ezek a szekrények, ha van hely nem érdemes spórolni a méreten. Kissebb lakásokba kevesebb alkatrész is kell, ilyenkor egy 40×50-es villanyszerelő szekrény is elég lehet mindennek.

Router

Nagyon fontos a megfelelő router kiválasztása. Egy okos otthonban egyre csak gyűlni fognak mind a vezetékes, mind a WIFI-s hálózati eszközök, ezek kommunikációját a router szolgálja ki. Egy hibásan megválasztott router rengeteg problémát, kellemetlenséget tud okozni. A myIO vezérlő vezetéken kommunikál a routerrel, nincs különösebb igénye, viszont, ha a router leakad, akkor minden hiába.

Beállítás - Magyar nyelven

Ha minden be van kötve, jöhet a házikó beállítása. A legegyszerűbben egy tabletról, vagy laptopról tehetjük meg egy böngészőn keresztül (pl.firefox). A tablettel körbejárva  házban (kerben), egyesével beállítható minden bekötött periféria. Különösebb szakértelmet nem igényel, 1-2 óra alatt meg lehet csinálni a szükséges beállításokat, amiket később igény szerint módosíthat.

Applikációk

Jelenleg egy ingyen letölthető applikáció található a myIO Server távirányításához Android felületre. De egyedi applikáció írása is megoldható  igény szerint házilag, vagy fejlesztő céggel.

További információkért hívjon a 06.30.9244.286-os telefonszámot, vagy kérjen visszahívást:

Feliratkozás myIO SmartHome tartalomért.

Nincs levélszemét küldés!

Shopping Basket