myIO Touch

A myIO Server soros porton tud kommunikálni az érintőkijelzővel. Erre a feladatra igen jó megoldás a NEXTION touch panel. Gyakorlatilag készen kapunk különböző méretű touch kijelzőket, mellyekhez kapunk kész, ingyenes, windows-os fejlesztő környezetet, amiben igen gyorsan összedobálható egy igény szerinti érintőkijelző, saját képekkel, gombokkal, aloldalakkal.

Mivel képességei korlátozottak, ezért esetleges fali kijelzőnek sokkal célszerűbb bármilyen Androidos tabletet használni. Viszont a közvetlen soros porti kommunikáció, igencsak alkalmassá teszi szervizfeladatok ellátására.

Jó szolgálatot tesz a rendszer telepítésekor. Nem kell routeren keresztül, bongészőből tesztelni a bekötéseket, ennél sokkal gyorsabb, ha kapunk egy felületet, amiről leolvashatóak a szükséges paraméterek, látható és ki-be kapcsolhatóak a kimenetek azonnal. Szóval meggyorsítja a telepítést.

Mit tud a myIO Touch Service?

A szervizkijelző beépíthető a myIO Server doboz oldalába. Kezdőoldalon kiírja a sorozatszámot, verziószámot, hogy hány ki- és bemenetet talált, hány hőszenzor van az adatbuszon, az SD kártya rendben van-e, MAC, WAN és IP címet, illetve, a fogyasztásmérő bemenetet, ha rövidrezárjuk bekapcsoláskor, akkor tesztelhetjük vele.

Van egy Mátrix (8×8 db gombbal), ez jelzi a 64 kimenet állapotát, valamint ki-be kapcsolhatóak a kimenetek. Ugyanezen Mátrix gombjain lévő számok színe a bemenetek állapotára utal. Ránézésre látható, ha valamelyik bemenet zajos.

A 12 PWM kimenethez egy csúszka tartozik, amivel azonnal állíthatjuk a kimenetek értékét és láthatjuk, hogy milyen értéken kéne lenniük.

Valamint a pára és hpszenzorok értékét is leolvashatjuk, így látható, hogy működik-e, amit rákötöttünk.

 

Nextion

A hivatalos oldal itt tekinthető meg.
A hivatalos fejlesztői környezet innen tölthető le.

A következő tft kiterjesztésű file-ok tartalmazzák a myIO Touch Service programot, amit kitömörítve, egy mikro SD kártyára kiírva, a Nextion kijelzőbe helyezve, bekapcsolva feltelepíthet magának.

3,2″-os kijelzőhöz
3,5″-os kijelzőhöz
7″-os kijelzőhöz

 

További információkért kérjen visszahívást:

Feliratkozás myIO SmartHome tartalomért.

Nincs levélszemét küldés!

Shopping Basket