Homey

A Homey egy okosotthon vezérlő platform. Hasonlóan a Home Assistant-hoz, rengeteg, a különböző gyártóktól származó termékeket tudunk egy helyen integrálni. Eltérően a többi hasonló platformtól, lényegesen felhasználó barátabb. Könnyedén integrálható, Homekit-hez (Siri), Google Assistant-hoz, Alexához és számos egyéb termékhez.

Mostantól megtalálható a myIO szerver a hivatalos Homey applikációk között.

A következőkben a Homey Pro-hoz történő integrálás menetét ismertetjük.

Homey Pro

A Homey Pro egy külön eszköz. Ennek megvásárlása és beüzemelése szükséges otthonunkban a myIO serverrel közös hálózaton.
Ezen az eszközön keresztül fogunk tudni kapcsolódni a myIO szerverünkhöz és egyéb okos eszközeinkhez és szolgáltatásokhoz.
Ez az eszköz a Homey által szolgáltatott felhőn keresztül válik elérhetővé távolról, a telefonos applikációnkon keresztül (iPhone, Android).

Homey Pro

Előkészületek

Mielőtt beintegrálnánk saját myIO rendszerünket a Homey alá célszerű a következő információk alapján módosítanunk myIO szerverünk beállításait:

Homey App

Jelentkezzünk be a Homey felületünkre, majd telepítsük a myIO app-ot, az applikációnkból, vagy a webes felületről, az install gomb megnyomásával.

Ezek után hamarosan települni fog a Homey-ra a myIO app.

A telefonos applikációnk megnyitása után a jobb alsó ‘More’ ikon megnyomása és az ‘Apps’ kattintása után, megjelenik a myIO applikáció. Kattintsunk rá, majd a lap alján található ‘Configure App’ gombra kattintsunk.
Itt meg kell adni a myIO szerverünk IP címét (pl.:192.168.1.170), Http Port-ját (pl.:80), felhsználónevet és jelszavat. Majd kattintsunk a ‘Save changes’ gombra.

A bel felső sarokba található back gombokkal lépegessünk vissza a főoldalra, majd kattintsunk a képernyő alján találhato ‘Devices’ menüpontra.

Itt tudjuk felvenni eszközeinket a Homey-ba. A képernyő középeső felső részén létrehozhatunk zónákat (helyiségeket), illetve a helyiségekbe felvehetünk eszközöket a jobb felső sarokban megjelenő ‘+’ ikon megnyomásával.

 

myIO driverek

A lap alján lévő myIO logóra kattintva megjelennek a driverek-hez tartozó ikonok. Ezekre az ikonokra kattintva ki fogja listázni a lehetőségeket (a myIO serveren történ elnevezésük alapján- később átnevezhető a Homey-ban), mellyek kipipálásával létrejönnek az eszközök a Homey felületünkön.
 

Ha behúztunk minden eszközt a Homey alá, azonnal alkalmazhatjuk is őket.

Kattintással ki-be kapcsolhatjuk, hosszú nyomásra az ikonon előjönnek a vezérlőkártyák, mellyeket oldalra lapozással lehet válogatni (fényerőszabályzó, RGB keverő…).

További információkért hívjon a 06.30.9244.286-os telefonszámot, vagy kérjen visszahívást:

Feliratkozás myIO SmartHome tartalomért.

Nincs levélszemét küldés!

Shopping Basket