myIO-Controller

Immár elérhető okos otthon vezérlőnk legújabb kalapsínes verziója.

Új vezérlő családunk Atmel SAM3X8E ARM Cortex-M3 CPU -ra épül.

A myIO vezérlők alapvetően a vezérlő szoftvert tartalmazó mikrokontroller-re épített moduláris felépítésű alkatrészekből állnak. A vezérlőhöz és a bővítőmodulokhoz lehet csatlakoztatni reléket, nyomógombokat szenzorokat… stb.

Korábbi verzióinkhoz képest ez egy hatalmas előre lépés. Összesen akár 192 kimenet, 128 bemenet és 40 hőszenzor kezelésére képes. Lényegesen gyorsabb lett a működése a hatszor gyorsabb processzornak köszönhetően és a további lehetőségek száma is lényegesen megnőtt a hatszor több memóriának köszönhetően.

myIO_DUE_DIN_Family_04

A mikrokontrolleren található ARM Cortex-M3 CPU a lelke a háznak. Ez tartalmazza az IO-Valet szoftvert beégetve. Éppen ezért a szoftver elválaszthatatlan részét képzi a kártyának, a processzor meghibásodása a szoftver elvesztését okozza!

A processzor meghibásodását túlfeszültség vagy statikus elektromosság okozza, éppen ezért fokozott körültekintéssel kell eljárni beüzemeléskor.

Ez a kártya egy Arduino DUE, Olasz gyártmány, gyakorlatilag a processzor lábai vannak szépen beforrasztva és kivezetve használható méretű csatlakozókra.

Ennek a vezérlőnek a cseréjével megoldható a szoftver frissítés, így az esetleges későbbi software csere könnyedén megoldható. A szoftverhez komplet leírás tartozik, ami tartalmazza a lábkiosztását is a mikrokontrollernek, így bárki (aki ért hozzá) könnyedén fejleszthet hozzá saját hardware-t.

Ezen alaktrész köré kell felépíteni a rendszert. Mindenki saját felelőségére használhatja a saját céljainak eléréséhez.

Tehát a myIO megoldásokkal Arduino kompatibilis lesz a ház.

Ez a mikroelektronikai alkatrész segít testet ölteni a okos otthon lelkének (IO Valet). Kifejezetten azért lett kifejlesztve, hogy biztonsággal, könnyedén csatlakoztathatóak legyenek a további szükséges rendszer építő elemek.

 

Ez a DIN sines dobozba szerelhető kártya egy bemeneti portbővítő modul. Ehez a kártyához lehet csatlakoztatni az NO/NC bemeneteinket (nyomógomb, nyitás érzékelő, mozgás érzékelő stb…)

Ez a DIN sines dobozba szerelhető kártya egy kimeneti portbővítő modul. Ehez a kártyához lehet csatlakoztatni a kimeneteket kapcsoló, szabályzó alkatrészeket. Például reléket, ledszalag erősítőket, 0-10V-os átalakítókat..

 

myIO - Server

myIO_DUE_DIN_Family_04

A fenti alkatrészekből állítható össze egy myIO – Server. Ez a szerver tudja kiszolgálni a Router felöl érkező kéréseket, parancsokat (akár telefonról, tabletről, vagy számítógépről, vagy egyéb eszközről, a vezérlő nem foglalkozik azzal, hogy miről érkeznek a kérések).

A szervert egy, vagy több külső tápegységgel kell ellátni (megfelelő tápegységek kiválasztása a rákötött relék, ledszalagok és egyéb perifériák feszültség és áramigényeinek megfelelően és az ide vonatkozó jogszabályok betartásával kell történjen).

A szerverhez kell csatlakoztatni a fogyasztókat kapcsoló reléket (kiválasztásuk a fogyasztók szükségeinek és az ide vonatkozó jogszabályok betartásával kell történjen), főkapcsoló reléket, a bemeneti NO/NC perifériákat (gombok, szenzorok…), a ledszalagokat, kisfeszültségű egyenáramú spot izzókat,  a pára- és hőszenzorokat, a fogyasztásmérő impulzus kimenetét és a routert.

Beállítás - Magyar nyelven

Ha minden be van kötve, jöhet a házikó beállítása. A legegyszerűbben egy tabletről, vagy laptopról tehetjük meg egy böngészőn keresztül (pl.firefox). A tablettel körbejárva  házban (kertben), egyesével beállítható minden bekötött periféria. Különösebb szakértelmet nem igényel, 1-2 óra alatt be lehet állítani, amiket később igény szerint módosíthat.

További információkért kérjen visszahívást:

Feliratkozás myIO SmartHome tartalomért.

Nincs levélszemét küldés!

Shopping Basket